Gašperov mlyn: dotyk histórie, prírody a umenia pod Vysokými Tatrami

115
Gašperov mlyn

Gašperov mlyn je považovaný za romantické miesto – ťažko povedať, či je to tou komornou atmosférou, starosvetským mlynárskym interiérom alebo skvelým degustačným menu, ktoré pre Vás pripravujeme? V každom prípade je Gašperov mlyn ideálnym miestom, kde môžete stráviť Valentína so svojou láskou.

Valentínsky ladené menu budeme pre Vás pripravovať od 9. do 17. februára 2018. Tešiť sa môžete na degustačné menu plné čerstvých a voňavých surovín, ktoré vo Vás prebudia vášeň, a ako každý rok, aj tento Valentín budeme mať pre Vás pripravené zaľúbené prekvapenie.

Gašperov mlyn

Šéfkuchár Jožko Breza radí, ako urobiť dokonalé pyré…

Jožko Breza
Jožko Breza

Hostia sa nás často pýtajú, ako to robíme, že sú naše pyré také hladké a jemné. Šéfkuchár Jožko Breza Vám preto prináša niekoľko tipov, ako urobiť skvelé zelerové pyré:
Zeler v celku a v šupke položíme na plech vysypaný morskou soľou. Pečieme ho v rúre pri teplote asi 160° zrhuba 2-3 hodinky kým nezmäkne. Morská soľ zabezpečí, že zeler ostane šťavnatý a vnútri mäkký. Buľvu prekrojíme na polovicu a vnútro vyškrabeme. Dužinu zeleru rozmixujeme v smoothie mixéri, pridáme maslo, dochutíme soľou, cukrom, limetkovou šťavou alebo špeciálnym octom (napr. jablkový, hruškový, dulový) alebo klasickým balsamicom.

Zaujal Vás Gašperov mlyn?

Nezabudnite, že od pondelka do soboty si môžete vychutnať naše degustačné menu. Keďže naša reštaurácia funguje iba na objednávky, je potrebné zarezervovať si stôl minimálne 1 deň pred Vašou plánovanou návštevou.

Text: redakčný článok, foto: Gašperov mlyn