Keď vietor vanie od mora

238
Interiér Sydney
Prízemie s rozlohou 180 m² slúži ako spoločenská zóna, do ktorej patrí aj obývačka a kuchyňa. Čierno-biely kontrast v obývačke zmäkčujú tóny hnedej a sivej.

Dnes sú ľudia zaneprázdnení prácou, a tak často nevyužívajú možnosti, ktoré im ponúka vlastné bývanie. V istom okamihu však zistia, že ich život by mohol byť kvalitnejší a rozhodnú sa pre zmenu. Tak ako majiteľ vily na krásnom pobreží…

Interiér Sydney
Pohľad z prvého poschodia odhaľuje harmonický interiér s kvalitnou podlahou, ktorá nepodlieha módnym trendom.

Dom sa nachádza na pobreží v Palm Beach v austrálskom Sydney, teda mieste evokujúcom relax a dovolenku. Jeho súčasťou je záhrada s nízkymi kovovými dvierkami, za ktorými je už len pár krokov do mora. Možno sa v ňom osviežiť či dopriať si plavbu na loďke kotviacej pri záhrade. Alebo si len tak sadnúť na terasu a pozorovať život na mori.

Dizajnový súlad interiéru s exteriérom

Záhrada prešla (rovnako ako dom) rekonštrukciou, ktorou majiteľ poveril renomovanú spoločnosť ALEXANDER & CO. Architekti ju zdokonalili a navrhli tak, aby majiteľovi poskytla dokonalý komfort a súčasne aj súkromie. Otvorili ju a vytvorili miesto na vonkajšie bývanie a stolovanie. Zmenou dispozičného riešenia domu racionalizovali nielen interiér, ale aj prepojenie exteriéru s interiérom. Jednu časť kuchyne tvoria veľké presklené dvere vedúce na terasu s mramorovým stolom a prútenými kreslami.

Interiér Sydney
Kuchynskú časť od obývacej oddeľuje jednoduchý jedálenský stôl.
Interiér Sydney
Pôvabné pracovné zátišie v kuchyni

Nadvláda bielej

Dom je harmonickou zmesou nábytku a textílií ladených v tlmenej farebnosti. Dizajnéri ho vybavili praktickým nábytkom vyrobeným na mieru. Kovanie, povrchové úpravy, osvetlenie a obklady svedčia o neobyčajnej zručnosti remeselníkov. V každej miestnosti je zrejmá kvalita postavená na ručnej práci a prvotriednych materiáloch. Útulnú atmosféru dotvára množstvo zaujímavých doplnkov a obrazov, ktoré sa viažu na rôzne spomienky domácich.

Text: Dagmar Murgašová, foto: Felix Forest