Nadčasová elegance

557
Torreon
Prostornou ložnici rozdělili na vícero zón, kde mohou rodiče odpočívat a také pracovat.

Ikdyž majitel nostalgicky vzpomínal na své dětství v rodičovském domě, nakonec se musel rozhodnout pro rekonstrukci, aby dům vyhovoval jeho rodině – manželce a třem dětem.

Prostorný dům se nachází v mexickém městě Torreón. Majitel oslovil architekty ze studia Arqmov Workshop, kteří vzhledem k předchozím, dost nešťastným pracím na rekonstrukci nemovitostí navrhli úplně nový projekt. Záměrem bylo maximálně využít prostorový potenciál domu a jeho polohu proti golfovému hřišti.

Torreon 2
Rekonstruovaná byla také fasáda domu. Integrace různých tvarů a materiálů vytváří odvážné spojení mezi starými a novými domy včetně zahrady, která se může pochlubit také bazénem a velkým prostorem s otevřeným grilem a ohništěm. Zastavěná plocha: 950 m².

Magie výšky

Nový projekt si vyžadoval změnit původní dispozici budovy. Rozdělovací podlahu zrušili s cílem dotáhnout vysoký strop až na první podlaží. Prostor vybavili velkými okny a z přední strany skládacími prosklenými dveřmi umožňujícími přístup k bazénu a do zahrady. Proti této stěně se nachází schodiště vedoucí do baru, do kterého tak proudí dostatek denního světla. Zóna zábavy – salonek s krbem a stěny obložené béžovými kamennými obkladačkami, designové kruhové lustry a červený koberec – je korunovaná barovou plochou se stěnami obloženými dřevem a dřevěnými podlahami. Dvě sedačky působí pohodlně a něžně. Nábytek, který se snadno přizpůsobí stylu i prostoru a jedinečné materiály – to vše je klíčem ke strhujícímu a velkolepému interiéru.

Dokonalost v detailech

Torreon 3
Tak jako v celém domě, také ve vstupní časti, zaujme originální řešení osvětlení a designové lustry.

Naopak jídelna v malé otevřené místnosti pokračující za dvousedačkou vyznívá útulně. Na stěnách visí obrazy ze sbírky majitelů, kolem dřevěného stolu si pohodlně posedí deset hodujících. Originální design dotváří příborník s kamennou deskou Pietra serena.

Stěny druhého obýváku zdobí dřevěné obklady vyrobené na míru a celá místnost je laděná v teplých zemitých barvách. Soukromé prostory tvoří tři ložnice – každá pro jedno dítě, které jsou zařízeny podle osobního vkusu každého dítěte. Rodičovská ložnice se po úpravě zvětšila na 150 m² a zahrnuje také pracovní zónu, koutek ke čtení a místo k posezení s konferenčním stolkem. Nábytek a textilie ladili do neutrálních odstínů.

Text: AGCAN, d, foto: Rafael Gamo