Vysušená pokožka po lete: Doprajte jej potrebnú hydratáciu!

103
vysusena pokozka

Leto vystavuje našu pokožku rôznych nástrahám. Vietor, piesok či slnečné lúče sa často podpíšu aj na našej pleti. Tá je vysušená, podráždená až nadmerne citlivá. Ako jej dopriať potrebnú hydratáciu?

Hĺbková hydratácia

Vplyvom vysokých teplôt a nadmerného slnečného žiarenia naša pleť veľmi trpí. To sa môže prejaviť na jej starnutí, vysušení a nepríjemnom podráždení. Preto je potrebné pokožku po lete poriadne hydratovať zvonku, ale aj zvnútra. Takto sa vám to podarí!

vysusena pokozka

Hydratačný krém

Hydratácia je alfou a omegou zdravo vyzerajúcej a vyživenej pokožky. Nevyhnutným produktom, ktorý musíte mať vo svojej kozmetickej taštičke, je preto hydratačný krém. Môžete si vybrať denný hydratačný krém, no do pokožky najviac prenikne krém počas vášho spánku a vtedy, ak je vaša pokožka poriadne vyčistená. Preto voľte radšej nočný hydratačný krém.

Minimum make-upu

Trpíte po lete extrémne vysušenou pokožkou so sklonom k ekzému? Potom si dajte pauzu od svojej make-up rutiny. Ak už na tvári make-up musíte mať, voľte jeho ľahšiu verziu, a to BB krém. Ten v sebe zahŕňa make-up a pleťový krém. Vašu pokožku teda nevysuší, ale naopak hydratuje a okrem toho má aj kryciu schopnosť.

Okamžitý hydratačný účinok

Potrebujete vašu tvár okamžite hydratovať? Tak siahnite po pleťovej maske s hydratačným účinkom. Na trhu nájdeme rôzne masky od tých hydratačných až po masky so slimačím slizom. Ak budete vyberať hydratačnú masku, voľte tú, ktorá okrem vysokého podielu vody obsahuje aj vitamín C či kolagén. Vaša pleť bude ako znovuzrodená!

vysusena pokozka

Pokožka ako zamat

Leto sa na našej pokožke podpíše zväčša nepríjemným vysušením. Okrem tváre nezabudnite ani na telo, ktoré si tiež zaslúži hýčkanie. Doprajte mu hydratačné telové mlieko, najlepšie s obsahom vitamínov. Vďaka takémuto telovému mlieku budete mať pokožku ako zamat a po vysušenej pleti nebude ani stopy!

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com