Operná diva Martina Múdra pretavila lásku k opere do módnej značky PLEZURO

2108
Plezuro
Plezuro

Martina Múdra vyštudovala operný spev a boli to práve postavy z obľúbených opier, ktoré v nej prebudili nové umelecké inšpirácie.

Pretavila ich do módnej značky PLEZURO, ktorá už stihla očariť a vyvolať vlnu záujmu na ostatnom Fashion Week v New Yorku, ale i v Luxemburgu a chladných nenechala ani návšteníkov obnoveného módneho veľtrhu Trenčín – mesto módy.

„Keď dokonalosť, tak do detailu“

Prezraďte nám, ako prebehla transformácia opernej divy do módnej návrhárky?

Plezuro 1
Carmen

Všeobecne rada tvorím, rada aranžujem, navrhujem interiéry, exteriéry. Vycibrené kreslenie rada prenechávam na moju staršiu dcéru Sofiu – výtvarníčku. Tosca, moja obľúbená operná postava, ma inšpirovala k vytvoreniu najvyššieho radu našej módnej značky PLEZURO COUTURE, s ktorou sme sa predstavili najprv na Couture Fashion Week v New Yorku, a potom aj na obnovenom ročníku Trenčín – mesto módy, kde sme získali ocenenie Zlatá Fatima za najlepšiu expozíciu roka. Rad Couture – inšpirovaný opernými postavami ako Tosca, Carmen, Leila či Kráľovná noci, obsahuje osem modelov, ktoré sú zdobené ručne našívanými polodrahokamami, kryštálmi, pravými perlami a morskými koralmi.

Vo vašej módnej značke Plezuro však nachádzame okrem Couture aj ďalšie rady, ktoré ste podelili do kategórií. Predstavte nám ich…

FRIENDtime – náš novotvar pre voľnočasovú módu. Chcela som sa vyhnúť tomuto termínu. Dlho som premýšľala, až kým som neprišla na slovo, ktoré vystihovalo to, čo som si predstavovala pri tvorení tohto radu. Kolekcia je určená nielen na športovanie, ale i pre rôzne aktivity, pri ktorých trávime čas s priateľmi. Či už v kaviarni, pri opekačke, na prechádzkach alebo v kine. Názov ďalšej kolekcie GOLDLINE napovedá, že ide o elegantné oblečenie pre dámy na večer, na slávnostné a spoločenské udalosti alebo pokojne aj na rande či do práce. Dáma v oblečení z tohto radu má pocit nielen, že je krásna, ale hlavne iná. Na každom modeli je niečo originálne a výnimočné.

V Trenčíne zaujal aj rad ORGANIC…

Martina Múdra
Martina Múdra

Sme naň hrdí aj preto, že sa nám podarilo získať celosvetovo uznávaný certifikát GOTS ako jedinému výrobcovi produktov z bio bavlny v rámci Česka a Slovenska. Táto licencia sa musí každoročne obnovovať. Prísne kritériá sprevádzajú výrobu od siatia semienok bavlny cez spracovanie, pletenie, farbenie, podmienky, v ktorých sa šijú hotové produkty až po balenie a distribúciu. Momentálne pracujem na vytvorení vyššieho radu ORGANIC, v ktorom bude použitá nádherná čipka a madeira, ktoré vyhovujú prísnym pravidlám tohto organického radu.

U vás sa oblečú ženy, deti i muži. Ale nielen oblečú – celý outfit dovediete do dokonalosti topánkami, kabelkami, šperkami, opaskami…

Prvým naším cieľom pri tvorbe značky PLEZURO bolo dosiahnuť, aby si tu ľudia našli všetko od hlavy po päty. Kabelky a sandálky na platforme zdobí jednotný šperk vinúci sa celou kolekciou. Dámy sa môžu zladiť nielen oblečením, topánkami a kabelkami, ale aj náušnicami a náhrdelníkom, ktorý je vyrábaný na mieru. Komponenty sú zlátené 24-karátovým zlatom a jadro šperku tvorí nádherný kryštál s briliantovým 15-fazetovým výbrusom. Ornament kolekcie sa ručne maľoval aj na karlovarský porcelán, ktorý bol na mieru vyrábaný pre pána prezidenta Václava Havla a nachádza sa na pražskom hrade. Súčasťou kolekcie sú aj stolíky a štýlové kreslá s korpusom z dubového dreva a čalúneného látkou, ktorú sme si sami navrhli aj vyrobili. Tiež sa na nej nachádza ornament typický pre kolekciu. Keď dokonalosť, tak do detailu – to je naše motto.

Ako sa slovenskí zákazníci dostanú k vašim produktom?

Momentálne si zákazníci môžu kolekcie jednotlivých produktových radov prezrieť na webovej stránke www.plezuro.com, kde si ich môžu zakúpiť cez e-shop. Pokiaľ niekto preferuje osobnú návštevu, poprípade má záujem o COUTURE model alebo pánsky oblek na mieru, radi ho privítame v sídle firmy v Piešťanoch a poradíme mu.

Text: Anna Ölvecká, foto: archív PLEZURO