Trend: Drahokamy

1053
Drahokamy

Drahokamy oddávna fascinovali ľudí svojou nádherou. Preto sa nemožno čudovať, že sa stali predmetom záujmu návrhárov a štylistov. Dizajn nečerpá len z ich jedinečnej štruktúry, inšpiráciou sa stali aj pre svoje prekrásne sfarbenie.

Rubín, jantár, smaragd, zafír či ametyst vnesú do interiéru nádych elegancie a kúzlo tajomnosti.

Tajomný smaragd

Smaragd patrí medzi najvzácnejšie drahokamy. Jeho farba, plná hĺbky a živelnosti, je považovaná za jednu z najkrajších. Interiéru dodáva šarm a eleganciu, a to v prípade väčšieho nábytku aj menších doplnkov. Ak sa vám máli, neváhajte siahnuť po zlatých prvkoch. Smaragdový stolík na zlatých nohách či lampa v rovnakej farebnej kombinácii sú estetickými skvostmi.

Drahokamy
Smaragd

Hlboký rubín

Rubín stelesňuje túžbu, vášeň a lásku. Napriek svojej intenzívnej farbe prekvapujúco dobre zapadá do rôznych štylizácií. Nábytok a doplnky v rubínovom odtieni sa nádherne hodia do eklektických interiérov a ešte zvýraznia ich originálnu a odvážnu povahu. Sýtočervené textílie zjemnia strohosť loftového interiéru a rubínový doplnok v podobe lampy s decentným priesvitným tienidlom zase skvele zapadne do elegantnej klasickej štylizácie. Ak ste fanúšikom škandinávskeho štýlu, farieb sa báť nemusíte – jednoduché kreslo v rubínovom šate sa do minimalistického interiéru hodí priam ideálne.

Drahokamy
Rubín

Hrejivý jantár

Farba jantáru (alebo „zlata severu“, ako sa zvykne nazývať) pôsobí hrejivým dojmom. Pri pohľade naň človek pocíti energiu a chuť do života. Ak máte v úmysle zakomponovať do svojho bývania jantárové výrobky alebo produkty v jeho odtieňoch, počet rôznorodých vzorov vo vašej štylizácii by mal byť skromný. Takto necháte jantár vyniknúť a miestnosť získa útulnejšiu atmosféru. Jantárové vázy a nádoby sa osvedčia napríklad na dubovom stole a nástenná dekorácia v jantárových odtieňoch príjemne rozjasní steny v tmavších odtieňoch zelenej či modrej.

Drahokamy
Jantár

Upokojujúci zafír

Kameň, ktorý vraj kedysi ochraňoval pocestných, sa dnes skvie na šperkoch známych osobností. „Zafír sa udomácnil už aj v interiéroch. Dodáva im pôvab a zušľachťuje ich. V klasickej štylizácii úplne stačí spojenie drahokamu s jednou farbou, napríklad s momentálne veľmi módnou sivou, a harmonická kombinácia je na svete,“ hovorí Marta Suchodoska, kreatívna riaditeľka Westwing.sk. Ak chcete ísť s dobou, vyskúšajte spojenie zafíru so zlatou alebo striebornou. Lampa, konferenčný stolík či nástenná dekorácia v tejto farebnej kombinácii budú stredobodom pozornosti každej štylizácie.

Drahokamy
Zafír

Harmonický ametyst

Ametyst, ktorý môžeme nájsť v najrôznejších odtieňoch fialovej, je známy aj ako kameň pokoja a harmónie. Vrelo sa odporúča najmä osobám náchylným na stres. Pomáha uvoľniť myseľ od negatívnych myšlienok a zmierňuje únavu. Ametyst je účinný aj v boji s nespavosťou – nezabudnite na to pri zariaďovaní spálne. Dekorácie, závesy, stolička a nočná lampa v odtieňoch fialovej vytvoria príjemné prostredie, ako stvorené pre pokojný a zdravý spánok.

Drahokamy
Ametyst

Westwing Home & Living

Westwing je medzinárodným lídrom e-commerce v oblasti interiérového zariadenia. Svojim zákazníkom ponúka výnimočné produkty za atraktívne ceny. V súčasnosti pôsobí v 14 krajinách na 3 kontinentoch: v Rakúsku, Belgicku, Brazílii, Českej republike, Španielsku, Holandsku, Nemecku, Kazachstane, Poľsku, Rusku, Švajčiarsku, Francúzsku, Taliansku a na Slovensku. Centrála firmy sa nachádza v nemeckom Mníchove.

Text: redakčný článok, foto: Westwing