Skoncujte s bolesťou brucha do 15 minút!

1639
Buscopan

Vedeli ste, že až 30 % dospelých pravidelne trpí bolesťami a kŕčmi v brušnej oblasti? Neraz prekvapia znenazdajky, „udrú“ z minúty na minútu a môžu mať rôznu intenzitu.

Bodavá bolesť, sťahujúca, záchvatová, pocit „zauzleného“ brucha, bolesť v dôsledku stresu či pre ženy nepríjemné menštruačné kŕče a bolesti – diskomfort v oblasti brucha má veľa podôb. Niekedy je ho veľmi ťažké opísať, riešenie tohto problému však môže byť jednoduché.

Na pomoc totiž prichádza tzv. spazmolytikum – voľnopredajný liek uvoľňujúci kŕče, ktorý – na rozdiel od analgetík – účinkuje len lokálne, teda tam, kde je to nevyhnutné, a nezaťažuje celý organizmus. Špecialistom na bolesť brucha a kŕče v brušnej oblasti a celosvetovo najpoužívanejším liekom pri liečbe bolesti brucha je Buscopan® 10 mg obalené tablety s účinnou látkou butylskopolamín bromidom. Pôsobí na hladké svaly v brušnej a panvovej oblasti, neprechádza do centrálneho nervového systému (CNS), preto sa ani nevyskytujú nežiaduce účinky v CNS. Má dobre tolerovateľné vedľajšie účinky, môže sa používať aj pri zvýšenej citlivosti žalúdka a nástup účinku lieku je do 15 minút. Kúpite ho v lekárňach bez lekárskeho predpisu. Odporúčaná cena 10-tabletového balenia lieku je 4,50 €, odporúčaná cena 20-tabletového balenia lieku je 5,25 €.

Buscopan

Buscopan® 10 mg obalené tablety (10 mg butylskopolamín bromid) je liek na vnútorné užitie. Pred použitím lieku si pozorne prečítajte písomnú informáciu pre používateľa, prípadne sa poraďte s lekárom alebo lekárnikom.

Text a foto: Buscopan