Horúce tipy na letné čítanie do kabelky

138
citanie do kabelky leto

Leto je už v plnom prúde – prečo nezrelaxovať pri dobrej knihe? Čítanie zaujímavých kníh prináša pocit harmónie a pohody. Prečítajte si počas leta aspoň jednu dobrú knihu pre lepší relax.

Pripravili sme pre vás zopár skvelých tipov na prečítanie. Príbehy, pri ktorých sa pobavíte, oddýchnete si a tiež sa zamyslíte. Prežite toto leto so skvelými príbehmi a načerpajte z nich novú energiu.

Eva Martinovičová – Krehký vzťah

Smutný a zvláštny príbeh Aničky a podivného Matúša. O tom, aké je dôležité mať ženskú sebaúctu. Psychologička Anna všetko Matúšovi odpúšťa, napríklad online neveru. Prečo Anička stále lipne na vzťahu s ním, hoci on si píše s neznámymi ženami na zoznamkách? Prečo sa Matúš zahráva s jej dobrým srdcom? Moderný príbeh z terajšej internetovej doby.

Marcela Leiferová – Kľúč k láske

Pokračovanie edície kníh od skvelej speváčky Marcely Leiferovej, ktorá spieva vo svojich piesňach o láske, šťastí a živote. Vyštudovaná lekárka píše knihy o spiritualite a tiež sa venuje astrológii. Láska je to, čo všetci hľadáme, to, čo nás robí šťastnými aj nešťastnými. V knihe známa speváčka poukazuje na rôzne znamenia zverokruhu a ich predpoklady v láske a vo vzťahoch. Tiež ako sa k sebe navzájom správajú a čo je v láske skutočne dôležité. Ďalšou knižkou z jej pera je Kľúč k zdraviu, ktorý tiež stojí za prečítanie. Knižky sú útle, vhodné do kabelky.

citanie do kabelky leto

Ian Mcwan – Na pláži

Kniha opisuje príbeh novomanželov, ktorí sa chystajú stráviť svoju prvú svadobnú noc na pláži. Poctiví a nevinní dvaja mladí ľudia Florence a Edward odhalia pred sebou viac než len svoje telá. Obnažia totiž svoju dušu a niektoré tajomstvá. Kniha má veľmi pozitívne recenzie, preto sme ju vybrali do nášho zoznamu.

Eva Bacigalová – Čistá nuda

Oddychová evitovka hodiaca sa na horúcu pláž. Manželka Nina, ktorá sa nachádza v nie práve šťastnom manželstve, sa ocitne na nuda pláži, kde nemá problém odhaliť svoje telo. Odhalí však aj svoju dušu pred neznámym Denisom? Kniha určite nie je čistá nuda. Zaručuje poriadnu dávku adrenalínu a tiež zábavy.

Gary Chapman – 5 jazykov lásky

Viete, akým jazykom lásky hovorí vaša polovička? 5 jazykov lásky je veľmi zaujímavá kniha, ktorá uchváti všetkých, ktorí prahnú po porozumení vo vzťahu. Máte s partnerom problémy? Možno len hovoríte každý iným jazykom lásky. Niekto má rád dostávanie darčekov, ďalší fyzické dotyky, iný zas prahne po pekných slovách. Nie každý človek má rovnaký jazyk lásky. Kniha pomohla vyriešiť už mnohé problémy medzi partnermi. Využívajú ju aj vzťahoví kouči.

citanie do kabelky leto

Soňa Bulbeck – Ženy v Rijáde

Soňa Bulbeck je slovenská spisovateľka, ktorá žije na Blízkom východe. Píše príbehy práve o tomto prostredí, pretože sa už úplne zžila s arabským svetom. Všetky jej knihy sú písané v tomto duchu. Ponorte sa do tajomného a kontroverzného arabského sveta. Odhaľte, ako žijú ženy v Rijáde a čo si myslia o sexe.

Araba Nemiluj – Mirka Manáková

Jedna z evitoviek, ktorá váš zavedie do kontroverzného a zaujímavého orientálneho sveta. O tom, aké ťažké je zosúladiť našu európsku a moslimskú, resp. arabskú kultúru sa dočítate práve na stránkach tejto útlej knižky. Nina vie o tom, akí sú Saudskoarabi. Dobre tieto typy mužov pozná. Dokonca s jedným je spätá vzťahom. O tom, ako jej vzťah s nevyspytateľným Arabom skončí, sa dočítate v knihe. Kniha zaručuje skutočný oddych na pláži.

Leto je časom oddychu, relaxu a objavovania nových príbehov. Zahrňte do svojho zoznamu kníh niečo zaujímavé a inšpiratívne. Nechajte sa unášať na krídlach fantázie. Spomenuté knihy určite sľubujú relax.

Text: Natália Bosáková, foto: unsplash.com