Návrat minimalistického líčenia

283
Make up

Po rokoch, kedy líčeniu vládli divoké trendy a záplava farieb, sa tento rok vracia v plnej sile minimalistický make-up.

Dominujú mu jemné odtiene, ako sú staroružová, karamelová či bronzová. Vyskúšajte rafinované nude líčenie, ktoré podčiarkne vašu prirodzenú krásu.

Zdravá a čistá pokožka

Zdravo vyzerajúca a čistá pokožka je pri nude líčení priam nevyhnutnosťou. Preto ešte predtým, než sa vôbec začnete líčiť, siahnite po kvalitnej odličovacej kozmetike. Zamerajte sa najmä na produkty, ktoré sú šetrné k pokožke. Aby pleť pôsobila zdravo, je dôležitá tiež jej hydratácia. Vždy po vyčistení tak na pleť naneste aj hydratačný krém. Ten zaistí, že pokožka bude svieža a po nanesení mejkapu sa nevysuší.Make upPrirodzený vzhľad

Základom líčenia je nepochybne prirodzený vzhľad pleti. Ten docielite používaním správneho make-upu. Mal by mať ľahkú textúru a na pokožke by nemal pôsobiť ťažko. Počas teplejších dní tak môžete siahnuť po make-upe na vodnej báze či stále obľúbenom BB kréme, ktorý pleť dokonale zjednotí. Bodku za zdravo vyzerajúcou pokožkou dá už len lícenka v jemnom ružovom odtieni.Make up

Minimum líčidiel

Dramatické linky, umelé mihalnice či sýte červené pery sú tento rok minulosťou. Pri minimalistickom líčení si totiž vystačíte len s minimom líčidiel. Dôležité je mať upravené a prirodzene vyzerajúce obočie, ktoré orámuje celú tvár. Možno ho jemne doplniť ceruzkou, prečesať kefkou a zafixovať gélom na obočie. Pri nude líčení by ste mali zabudnúť aj na výrazné očné tiene. Naopak, vítané sú jemné tiene v hnedých či béžových tónoch, alebo môžete očné tiene úplne vynechať. Postačí už len jedna vrstva špirály na oči, prípadne ešte jemná linka pozdĺž viečka.

Make upKrásne pery

Sýte odtiene červenej, fuchsiovej či ružovej vyzerajú na perách sexi a rafinovane. Pri minimalistickom líčení by mal však odtieň rúžu či lesku na pery čo najviac korešpondovať s odtieňom pier. Siahnuť môžete po rúži s hydratačnými vlastnosťami, ale aj s trendy zamatovým finišom. Ak chcete zvoliť na pery len malé množstvo rúžu, skúste ho jemne vklepkať prstami do pier. V prípade nude looku sa oblúkom vyhnite ťažkým ceruzkám na pery, ktoré by naturálny vzhľad mohli rýchlo pokaziť.

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com, pexels.com