Letná nálada v interiéri

161
Interiér

Leto je tu a s jeho príchodom meníme nielen svoje šatníky, ale mnohokrát aj štýl svojho bývania.

Prirodzene siahame po svetlejších farbách, hravých vzoroch a dekoráciách. Postačí len zopár úprav, vďaka ktorým v interiéri vyčaríte sviežu dovolenkovú atmosféru. Inšpirujte sa našimi tipmi na efektnú letnú premenu priestoru!

Svieže odtiene exotiky

InteriérKým počas chladnejších dní siahame po minime farieb a vyberáme odtiene, ktoré doma navodia hrejivú atmosféru, počas letného obdobia volíme najmä pestré farby. Inak tomu nie je ani túto sezónu a v horúcich dňoch si tak domácu letnú oázu vytvoríte jednoducho pomocou exotických farieb. Prevládajú farby ako limetková, koralová či azúrovo modrá. Počas leta je však v interiéri mimoriadne obľúbená aj žltá, ktorá v nás evokuje slnko a jeho hrejivé lúče. Výrazné farby kombinujte s jemnými nude odtieňmi, no stávkou na istotu je biela, ktorá priestor krásne presvetlí.

Námornícky nádych

Chcete sa cítiť ako na dovolenke? Tak preneste kúsok dovolenkovej nálady k vám domov. Interiér v námorníckom štýle docielite použitím dvoch základných farieb – modrej a bielej. K nim môžete podľa uváženia pridať ešte červenú či čiernu farbu. Vítané sú motívy lodí, kotvy či pásiky, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou námorníckeho štýlu. Aplikovať ich môžete na závesy, posteľné obliečky i koberce. Ak chcete námornícky štýl v interiéri len jemne naznačiť, pomôžu vám k tomu efektné dekorácie.

InteriérŠtýlové doplnky

Nechcete meniť charakter svojho bývania, no napriek tomu do neho chcete vniesť dovolenkový nádych? K vytvoreniu letnej nálady v interiéri vám pomôžu správne zvolené doplnky a dekorácie. Niekedy postačí vymeniť tmavé a ťažké materiály za priedušné látky, ako sú bavlna či ľan. Závesy nahraďte priehľadnejšími, pohrajte sa s farbami a vzormi na posteľnej bielizni či vankúšoch. Pocit ako na dovolenke umocnia aj obrazy na stenách s motívmi mora, pláže alebo exotických zvierat. Komodu, prípadne pracovný stôl okrášlite fotografiami a suvenírmi z dovoleniek z minulých rokov.

Mestská džungľa

Okrem mora či piesku si letnú dovolenku spájame s palmami, tropickými kvetmi a množstvom zelene. Počas leta môžete rastliny umiestniť aj do svojho interiéru a premeniť tak priestor na mestskú džungľu. Závan exotiky do interiéru, ale aj exteriéru prinesie olivovník či obrovská monstera. Dovolenkový feeling však svojmu domovu dodáte aj vtedy, ak ho zaplníte citrónovníkmi, fikusmi a figovníkmi.

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com