Šikovní pomocníci, ktorých oceníte (nielen) počas leta

155
ORAVA TF-200

Leto je už v plnom prúde a možno aj vy často grilujete, piknikujete, spracúvate úrodu zo záhradky, alebo len tak oddychujete s rodinou a priateľmi na terase.

Prinášame vám pár tipov na šikovné elektrospotrebiče značky Orava, ktoré vám pri týchto činnostiach pomôžu a spríjemnia vám pohodové letné dni chutným jedlom či relaxom bez otravného hmyzu.

Grilujte doma, na horách aj pri mori s tým pravým

Grilovanie je rýchly a jednoduchý spôsob prípravy jedla, ktorý si môžete spolu s blízkymi užiť nielen v exteriéri, ale aj v interiéri. Samozrejme, len ak vlastníte praktický elektrický gril. Práve použitie elektrického grilu má hneď niekoľko výhod. Na grilovanie nepotrebujete žiadne extra palivo, z grilu sa nevalia kúdoly dymu a pri náhlej zmene počasia jednoducho premiestnite gril z terasy do kuchyne a dobroty dogrilujete aj v interiéri. Jedinou podmienkou je mať v dosahu elektrickú zásuvku. Elektrický gril tak na rozdiel od klasického grilu s využitím dreva alebo uhlia využijete celoročne, aj keď za oknami panuje treskúca zima alebo prší. Ideálnym elektrickým grilom je kompaktný elektrický gril Orava Grillchef-3, ktorý sa dá použiť zaklopený ako kontaktný gril alebo pri potrebe väčšej grilovacej plochy aj otvorený. Gril má k dispozícii hladké a rebrované grilovacie platne s ochranou proti pripečeniu. Keď je gril otvorený, môžete si na každej z platní simultánne nastaviť rôznu teplotu grilovania podľa potreby konkrétnej grilovanej suroviny – na rebrovanej platni „vypečiete“ teplotu na maximum pre rýchle ugrilovanie mäsa, zatiaľ čo na hladkej platni si nastavíte nižšiu teplotu, keď na nej chcete pripraviť plátky zeleniny či obľúbené volské oko. Okrem teploty si na veľkom LCD displeji nastavíte aj predpokladaný čas prípravy. Na splnenú úlohu vás gril upozorní zvukovou signalizáciou. Alternatívou rýchlej večere alebo sýtych raňajok sú zas panini od výmyslu sveta, ktoré si jednoducho zapečiete na grile v zaklopenom stave. Orava Grilchef-3 môže byť váš za 149 eur.

ORAVA Grillchef
Kompaktný elektrický gril Orava Grillchef-3

Chutné šaláty nasekané za pár minút

Zatiaľ čo sa mäso griluje, rýchlo a jednoducho pripravíte zeleninový šalát. Krájanie nožom zaberie veľa času, ak však siahnete po univerzálnom kuchynskom sekáčiku Orava SE-301 A, budete mať suroviny nasekané za chvíľočku a bez námahy. Nože z antikora si hravo poradia aj s tvrdšími surovinami – okrem porciovania zeleniny a ovocia expresne posekajú napríklad aj orechy. Do litrovej sekacej nádoby stačí vložiť ingrediencie, vybrať si jednu z dvoch rýchlostí sekania a držať spínač na vrchnej časti sekáčika. Zariadenie má ergonomický tvar a pre väčšiu stabilitu je vybavené gumenými protišmykovými nožičkami. Po splnení kuchynských zadaní ho ľahko vyčistíte aj v umývačke riadu. Kúpite ho za 29,90 eur.

ORAVA SE-301A
Univerzálny kuchynský sekáčik Orava SE-301 A

Pomôže vám pri vypekaní sviežich letných koláčov

Ľahké letné koláče s posýpkou, bublanina od výmyslu sveta či tvarohovo-ovocné koláče potešia malých aj veľkých a spríjemnia im horúce letné dni. Padnú vhod sa aj na pikniku, posedení na záhrade či ako proviant na kúpalisku. Na ich prípravu však potrebujete kvalitný ručný šľahač. Dokonale vyšľahaný krém do koláča aj cesto od ľahučkého treného až po tuhšie kysnuté cesto pripravíte jednoducho s pomocou elektrického ručného šľahača Orava SL-150. Aj dokonale vymiesené  kysnuté cesto na domáci chlebík bude preňho hračka. Šľahač má výkon až 500 W, na výber 5 rýchlostí šľahania a miesenia a nechýba mu ani funkcia Turbo s expresným výkonom na maximálne otáčky. Ergonomicky sadne do ruky a váži len 850 g, takže ani pri dlhšom šľahaní a hnetení nebudete mať presilné zápästie. Jednoducho sa obsluhuje posuvným spínačom a do jeho výbavy patria metličky na šľahanie a háky na hnetenie z ušľachtilej ocele, ktoré stabilne sedia a ani pri naozaj tuhom ceste nevypadávajú zo šľahača. Orava SL-150 kúpite za 34,90 eur.

ORAVA SL-500
Elektrický ručný šľahač Orava SL-150

Usušte si ich do zásoby – pre zdravie aj na maškrtenie

V záhradkách dozrieva zelenina aj ovocie, v lese sa skrývajú huby a lúky sú posiate liečivými bylinkami. Vrhnite sa na domáce sušenie darov prírody s pomocou sušičky potravín Orava SU-104. V usušených kúskoch ovocia, zeleniny, húb i byliniek ostanú uchované vitamíny, minerály, stopové látky aj vláknina bez použitia chémie a konzervačných látok. Doma si tak pripravíte zdravé ovocné a zeleninové jednohubky na chrumkanie k televízoru aj domáce čajové zmesi v  bio kvalite. Suroviny na sušenie navrstvíte na päť mriežok, ktoré môžete rozšíriť dokúpením ďalších dvoch až na sedem. Mriežky rotujú, aby sa bylinky, huby do kapustnice či zeleninové čipsy usušili rovnomerne a precízne a ani po čase neplesniveli. Teplotu sušenia si nastavíte v rozmedzí od 40 do 70 stupňov Celzia. Sušička s piatimi mriežkami môžete byť vaša za 39,90 eur, každú ďalšiu mriežku kúpite za 6 eur.

ORAVA SU104
Sušička potravín Orava SU-104.

Likviduje hmyz ekologicky, poslúži aj ako lampáš a powerbank

Grilovačku, posedenie s priateľmi aj pokojný spánok nám v lete často znepríjemňuje otravný hmyz. Preto sa oplatí mať doma multifunkčné zariadenie 3 v 1 Orava MK-7. V prvom rade sa postará o bezpečnú a ekologickú likvidáciu hmyzu bez použitia chémie a škodlivých látok. Využíva na to elektrický prúd s vysokým napätím (1 000 V), ktorý je však nebezpečný len pre drobný hmyz. Vďaka bezpečnému trojsieťovému systému ochrany nepredstavuje pre človeka žiadne nebezpečenstvo. Ultrafialovým LED svetlom vábi muchy, ovady, komáre, osy a iné drobné lietajúce stvorenia – len čo vletia do vysokonapäťovej vodivej mriežky zariadenia, bude to ich posledný let. Orava MK-7 má zabudované LED svetlo, takže ho oceníte aj ako praktický LED lampáš. Svieti v troch režimoch – plným a jasným svetlom, tlmene na 50 % a blikaním, keď chcete v tme signalizovať svoju prítomnosť. Zariadenie má zabudovaný USB konektor s výstupným napätím 5 V, takže vám ako powerbank poslúži aj na nabitie telefónu či tabletu. Kúpite ho za 20,90 eur.

ORAVA MK
Multifunkčné zariadenie 3 v 1 Orava MK-7

Veľký výber elektrospotrebičov Orava v atraktívnom dizajne s využitím moderných technológií do kuchyne, domácnosti, ale aj pre zdravie a na úpravu vzhľadu nájdete za prijateľné ceny na www.orava.eu.

Text: PR, foto: Orava, Pexels.com