Najkrajšie zimné vence na dvere

285
Veniec

Počas zimného obdobia trávime viac času vo vnútri, a tak sa vo svojom príbytku chceme cítiť čo najpríjemnejšie.

Pomáhajú nám k tomu najmä bytové dekorácie, ktoré dokážu oživiť každý priestor. Dôležitým, no často opomenutým miestom je predsieň a tiež vchodové dvere. Tie si počas zimy takisto zaslúžia zmenu. Dodajte im ju tak, že na ne umiestnite nádherný zimný veniec. Aké sú tohtoročné trendy?Veniec

Návrat k prírode

Ekologické témy sú viac než aktuálne a dotýkajú sa aj interiérových či exteriérových dekorácií. Ak sa teda rozhodnete dvere oživiť vencom, siahnite po takom, ktorý je čisto z prírodných materiálov. Okrem toho, že odbúrate plasty, niet nad vôňu živého ihličia, šišiek či iných darov prírody.

VeniecMinimalistický štýl

Časy, kedy zimné a tiež vianočné dekorácie praskali vo švíkoch, sú nenávratne preč. Okrem použitia prírodných materiálov sa pri vencoch na dvere dôraz kladie aj na minimalizmus. Efektne na dverách vyzerá eukalyptový veniec bez zbytočných doplnkov, ale tiež veniec zo šišiek a machu. Minimalizmus a ekológia tak idú ruka v ruke a navyše jednoduchý veniec na dverách pôsobí skutočne efektne. A to aj bez zbytočných ozdôb.

VeniecSušené prvky

Ak si predstavíme zimný veniec, väčšinou nám napadne prezdobený veniec, na ktorom sa nachádza kvantum ozdôb. Aktuálny trend však hlása, že menej je viac a dáva stopku gýču. Namiesto nablýskaných plastových ozdôb a trblietok tak veniec dozdobte sušenými rastlinami či ovocím. Skvelou voľbou je sušený citrón, ale tiež môžete pridať klinčeky či šípky, ktoré prevoňajú vašu domácnosť. Inšpiráciu nájdete v samotnej prírode a – ako bonus – tieto doplnky do venca nezaťažia vašu peňaženku.

VeniecZávan extravagancie

Zdá sa vám veniec zo šišiek či eukalyptu príliš jednoduchý a hľadáte niečo, čo by hostí už pri vstupe k vám zaujalo? Netradičnou ozdobou vašich dverí bude rozhodne veniec z peria. Perie sa stáva aktuálnym trendom pri zimnej a napokon aj vianočnej výzdobe. Nie je opozeraný a vášmu domovu dodá luxusný nádych. Pierka v zimných dekoráciách nájdeme v bielej, sivej či čiernej farbe. Nechýba však ani farebné perie, a to najmä v smaragdovom či bordovom odtieni.

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com