Jar na balkóne či terase? Vytvorte z nich úžasné miesto na relax!

240
jar na balkone 2024

Príjemné teplé lúče nás priam lákajú na vzduch. Ak máte k dispozícii balkón alebo terasu, vytvorte si z nich už počas jari súkromnú oázu pokoja. Takto sa vám to zaručene podarí!

Relaxačná zóna

Niet lepšieho miesta na oddych, ako je slnečná terasa či balkón. Aby ste na nich však mohli nerušene oddychovať, je dôležité ich pripraviť na nadchádzajúcu sezónu. Postačí zvoliť správny nábytok, pridať zopár doplnkov a taktiež rastliny, bez ktorých sa vonkajšia relaxačná zóna určite nezaobíde!

jar na balkone 2024

Štýlový nábytok

Relax na terase i balkóne si bez záhradného nábytku ani len nevieme predstaviť. V súčasnosti je ponuka exteriérového nábytku skutočne veľká a jeho výber závisí najmä od priestorových možností a tiež vkusu majiteľa. Trendom sa stávajú závesné kreslá, ale tiež príjemné puffy pre to najpohodlnejšie leňošenie. Klasikou však ostáva ratanové sedenie či nábytok z kovových materiálov.

jar na balkone 2024

Správne doplnky

Balkón i terasa majú byť miestom, na ktorom sa cítime príjemne. K tomuto pocitu vám určite pomôžu exteriérové doplnky, ktoré aj z vonkajšieho priestoru vytvoria miesto, kde sa budete cítiť ako doma v obývačke. Komfort pri sedení na záhradnom nábytku vám zabezpečia mäkké podsedáky, vankúše či deky, ktoré využijete najmä počas chladnejších dní. Aby ste balkón ukryli pred zrakom okoloidúcich, môžete ho zakryť štýlovými závesmi.

Záplava kvetín

Balkón či terasa bez kvetín? Určite nie! Preto už na jar nasaďte do efektných kvetináčov prvé kvietky, ktoré vás budú tešiť až do jesene. Ak však na starostlivosť o živé rastliny nemáte čas, vonkajší priestor viete oživiť aj pomocou umelých rastlín. Obľúbené sú najmä palmy či olivovníky.

jar na balkone 2024

Nevyhnutné osvetlenie

Ak chcete tráviť teplejšie jarné večery na balkóne, určite budete potrebovať osvetlenie. To okrem praktickej funkcie vytvorí v exteriéri nezameniteľnú atmosféru. Zvoliť môžete osvetlenie vo forme lampášov, lucerien či svetelných reťazí. Čoraz obľúbenejšie sú aj solárne svietidlá, ktoré sa nabíjajú pomocou slnečnej energie.

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com, freepik.com