TCL predstavila na veľtrhu MWC 2024 portfólio mobilných zariadení a inovácií s technológiou NXTPAPER

328
Mobilné zariadenia TCL veľtrh Barcelona 2024

Spoločnosť TCL predstavila na veľtrhu MWC 2024 v Barcelone svoj nový rad smartfónov TCL 50, ďalšie produkty optimalizované pre ľudské oči NXTPAPER a 5G dongly na rýchle pripojenie na cestách.

Smartfóny TCL série 50

Značka TCL predstavila štyri telefóny z nového radu TCL 50, ktoré sú určené pre tých, ktorí hľadajú dobrý pomer ceny a výkonu – TCL 50 5G, TCL 50 SE, TCL 505 a TCL 501.

TCL 50 5G je vhodný pre používateľov, ktorí radi kombinujú prácu a zábavu. Je vybavený 6,6-palcovým displejom HD+ s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Ponúka veľkú internú pamäť 128 GB v kombinácii s 8 GB operačnou pamäťou (4 GB RAM + 4 GB rozšírenie), čo zaručuje spoľahlivý výkon. V spojení s pohlcujúcim zvukom DTS 3D a batériou s kapacitou 5010 mAh poskytuje TCL 50 5G konzistentnú zábavu a pripojenie k internetu. Tento telefón je ideálny pre aktívny životný štýl. Navyše bol spoločnosťou Google certifikovaný ako zariadenie Android Enterprise Recommended.

Mobilné zariadenia TCL veľtrh Barcelona 2024TCL 50 SE je určený pre milovníkov zábavy s obrovským 6,8-palcovým displejom s rozlíšením FHD+ a pohlcujúcim zvukom DTS 3D. Vďaka 12 GB pamäti RAM a veľkorysej 256 GB rozšíriteľnej pamäti je vhodný na multitasking a ukladanie multimediálneho obsahu. Batéria s kapacitou 5010 mAh a podpora rýchleho 33W nabíjania zabezpečujú dlhšiu výdrž batérie mimo elektrickej zásuvky. TCL 50 SE tiež získal certifikát od spoločnosti Google ako zariadenie Android Enterprise Recommended.

Mobilné zariadenia TCL veľtrh Barcelona 2024

Smartfóny TCL 505 a TCL 501 sú určené pre všetkých, ktorí hľadajú cenovo dostupné a zároveň výkonné zariadenia. TCL 505 ponúka vysokokvalitný obraz na veľkom 6,75-palcovom displeji HD+ s obnovovacou frekvenciou 90 Hz pre plynulý obraz. Zážitok z používania telefónu umocňujú dva stereo reproduktory. Základný model TCL 501 prináša šesťpalcový displej, využíva osemjadrový procesor a 3000 mAh batériu.

Mobilné zariadenia TCL veľtrh Barcelona 2024

Vylepšená technológia NXTPAPER optimalizovaná pre ľudský zrak

Tretia generácia technológie NXTPAPER je dôkazom dlhodobého úsilia spoločnosti o pohodlie očí pri používaní produktov TCL. Nová generácia sa opäť vyznačuje ochranou proti oslneniu a nízkou intenzitou modrého svetla na úrovni hardvéru. Technológia NXTPAPER 3.0 a súvisiace zariadenia vrátane tabletu TCL NXTPAPER 14 Pro pre americký trh získali na nedávnom veľtrhu CES 2024 značný mediálny ohlas.

Tablety TCL NXTPAPER

Pokročilá technológia NXTPAPER spoločnosti TCL podporuje zdravšie návyky pri sledovaní digitálneho obsahu. Prináša množstvo nových funkcií prispôsobených zraku a dotyku používateľov.

Tablet TCL NXTPAPER 11, ktorý už získal ocenenie iF DESIGN AWARD 2023 za dizajn a technológie, je teraz dostupný v Európe ako súčasť portfólia TCL NXTPAPER a je vybavený 11-palcovým 2K plnofarebným displejom s technológiou NXTPAPER 2.0. Ponúka jas až 500 nitov a vynikajúcu redukciu modrého svetla, čo zaručuje pohodlie a čitateľnosť za akýchkoľvek svetelných podmienok. Jeho antireflexná obrazovka zlepšuje použiteľnosť vonku alebo na priamom svetle, vďaka čomu je tablet vhodný do rôznych prostredí. Pozoruhodné je, že s hmotnosťou len 462 g a hrúbkou 6,9 mm je najľahší vo svojej kategórii a spája mobilitu s pohodlím pre oči v elegantnom dizajne.

Súčasťou prezentácie spoločnosti TCL na veľtrhu MWC 2024 sú aj telefóny TCL NXTPAPER, ktoré boli v Európe uvedené na trh minulý rok. Konkrétne ide o modely TCL NXTPAPER 40 a TCL NXTPAPER 40 5G.

Spoločnosť TCL pokračuje v kombinovaní technológií so zvýšeným komfortom pre oči v celom svojom produktovom rade a zabezpečuje, aby sa jej inovácie, ako napríklad technológia NXTPAPER 3.0, odrazili aj v ďalších produktoch.

Po predpremiére na veľtrhu CES 2024 sa tablet TCL NXTPAPER 14 Pro dočkal európskeho uvedenia. Je vybavený veľkým 14″ displejom s rozlíšením 2,8K, ktorý je určený na prácu aj zábavu. V súčasnosti je dostupný v Ázii a na ďalšie trhy sa dostane neskôr v priebehu roka.

Rad tabletov NXTPAPER bol na veľtrhu MWC 2024 rozšírený o TCL NXTPAPER 14, ktorý predstavuje cenovo dostupnejšiu možnosť bez kompromisov v oblasti pohodlia pre oči. Využíva technológiu NXTPAPER 3.0, môže sa pochváliť rovnako kvalitným 14,3-palcovým displejom s rozlíšením 2,4K a neskôr v priebehu roka sa dostane aj do ďalších regiónov.

Slúchadlá TCL MOVEAUDIO Go

TCL tiež ukázala nový prírastok do svojho radu slúchadiel TCL MOVEAUDIO. Slúchadlá TCL MOVEAUDIO Go sú cenovo dostupné a vďaka dvom mikrofónom a funkcii potlačenia okolitého hluku (ENC), ktorá zaručuje čisté hovory, sú určené pre tých, ktorí trávia veľa času na cestách.

Slúchadlá MOVEAUDIO Go ponúkajú až 30 hodín prehrávania, tri používateľom preferované režimy ekvalizéra, režim bez oneskorenia na hranie hier a streamovanie videa a používateľsky prívetivý dizajn s funkciou Google Fast Pair na jednoduché pripojenie k mobilným zariadeniam. Majú stupeň krytia IPX4, takže udržia krok so životným štýlom používateľa. Budú sa predávať v bielej farbe a spájajú funkčnosť a kvalitu zvuku so štýlom za prijateľnú cenu.

Inteligentné zariadenie TCL 5G pre rýchly internet na cestách

Na MWC 2024 bolo predstavených aj niekoľko zariadení na pripojenie, ktoré rozširujú ponuku spoločnosti TCL v oblasti pripojenia 5G. Nový rad donglov LINKKEY spoločnosti TCL sú cenovo dostupné zariadenia 5G, ktoré umožňujú každodenné používanie IoT a urýchľujú zavádzanie 5G.

Mobilné zariadenia TCL veľtrh Barcelona 2024

LINKKEY IK511 je jeden z prvých donglov na svete založených na štandarde 5G RedCap*, ktorý je míľnikom v oblasti pripojenia 5G. V porovnaní s 5G eMBB znižuje technológia 5G RedCap náklady a spotrebu energie, čo vám môže pomôcť využívať funkcie 5G s menšími investíciami.

LINKKEY IK512 je navrhnutý pre aplikácie náročné na šírku pásma s rýchlosťou až do 2,46 Gb/s, čím spĺňa potreby scenárov M2M (machine-to-machine) a aplikácií pre koncových zákazníkov, ktoré vyžadujú veľkú šírku pásma a stabilné pripojenie s nízkou latenciou.

Spoločnosť TCL tiež predstavila TCL LINKHUB HH132 Pro, ktorý poskytuje veľmi rýchle a spoľahlivé pripojenie v domácnostiach a malých podnikoch. Technológia Wi-Fi 6 a schopnosť routera podporovať 256 zariadení súčasne zabezpečujú plynulú online prevádzku bez vyrovnávacej pamäte, zatiaľ čo sofistikované 5GHz antény 3T3R rozširujú pokrytie a eliminujú mŕtve zóny, čo umožňuje rýchlosť až 600 Mb/s pri sťahovaní a 150 Mb/s pri odosielaní.

Fext: TCL Electronics, foto: TCL Communication