Retro vesty sú späť: oživte nimi svoj jesenný šatník

249
Vesta

Nosili ju naše babičky a opäť sa vracia do módy. Pletená vesta je retro kúskom, ktorý vás v chladných jesenných dňoch dokonale zahreje a zároveň oživí aj ten najnudnejší outfit. Inšpirujte sa našimi tipmi, ako ju nosiť!

Must have kúsok

VestaAk by sme zo všetkých tohtoročných jesenných trendov mali vybrať jeden, ktorý nesmie chýbať v žiadnom šatníku, je to retro pletená vesta. Je variabilná, nadčasová a skvelo sa kombinuje s ležérnymi i elegantnými outfitmi. Okrem toho pleteniny sú na jeseň must have kúskom!

Oversize strih

Oversize je in, a to platí aj pri výbere pletenej vesty. Zabudnite na obtiahnutý model, ktorý zvýrazní vaše nedostatky. Naopak, siahnite po módnom oversize strihu. Pokojne si na seba vezmite vestu, ktorá je o číslo či dva väčšia. Kombinujte ju s rolákom, basic tričkom, no nosiť ju môžete aj ako samostatný kúsok.

V dĺžke šiat

Pletená vesta nemusí siahať len do pása. Veľmi obľúbené sú predĺžené pletené vesty, ktoré dokonale nahrádzajú šaty. Zvoliť môžete vestu s rozparkami po stranách, ale tiež so zapínaním na gombíky. Takúto vestu pre zvýraznenie pásu doplňte širokým opaskom. Rafinovane pôsobí tiež v kombinácii s vysokými čižmami nad kolená, ale aj obyčajnou bielou košeľou.

Vesta

Pestrosť farieb i vzorov

Pri jesennom a zimnom oblečení sa zväčša pridržiavame tlmených a nevýrazných farieb. To platí aj v prípade retro kúsku, akým je vesta. Prevládajú hlavne nude odtiene od karamelovej po staroružovú. Uplatnenie však na vestách nájdu aj pestré tóny – horčicová, modrá či smaragdová. Nechýbajú ani pletené detaily (vrkoč), háčkované motívy a tiež ozdobné lemy.

VestaŠportový look

Pletená vesta sa nám spája s prázdninami u babičky, ale tiež športom, akým je golf. Svetoví návrhári zaradili vestu do jesenných kolekcií a poňali ju doslova športovo. Poznávacím znamením takejto vesty je najmä ozdobný lem v okolí krku a typický véčkový výstrih. Pre dosiahnutie športového looku ju spárujte s nohavicami cullotes alebo kraťasmi, ktoré doplnia chunky tenisky.

 Text: Michaela Miňová, foto: pexels.com