Vyšší level

201
vyssi level

Moderné technológie sú každodennou súčasťou nášho života, zasahujú do riadiacich a asistenčných systémov či oblasti zábavy.

V súčasnosti sme svedkami príchodu ďalších výrobkov – používatelia si majú možnosť vybrať tie, ktoré sa môžu stať ich spoločníkmi.

Špičková technika

Spoločnosť MSI predstavila nový herný monitor MAG 27CQ6F. Displej so zakrivením 1500R má uhlopriečku 27 palcov, rozlíšenie WQHD (2560 x 1440 px) je zárukou kvalitného podania obsahu. Z ďalších parametrov možno spomenúť obnovovaciu frekvenciu až 180 Hz, odozva je iba 0,5 ms. Konektivitu zabezpečujú DisplayPort 1.4, 2 x HDMI 2.0b a audio výstup 3,5 mm, nechýba Adaptive Sync.

vyssi level
Herný monitor MSI MAG 27CQ6F

Pre náročných poslucháčov  

Do špičkovej multidimenzionálnej domácej zábavy je určený AV receiver Pioneer VSX-835. Novinka je vystrojená najnovšou technológiou pre nadšencov domáceho kina a hier s certifikáciou IMAX Enhanced, funkciami Dolby Atmos a Dolby Surround, DTS Virtual:X, HDMI 2.1, 8K/4K Ultra HD, Bluetooth streaming, okrem toho sa prostredníctvom softvéru MCACC Auto Room tuning vhodne nakalibruje a nastaví reproduktory na posluchový priestor. Model VSX-635 podporuje usporiadanie 7.2 alebo 5.2.2.

vyssi level
Nový AV receiver Pioneer VSX-835

Najväčšia na svete

TCL Electronics na viacerých akciách predstavuje najväčšiu plochú 115-palcovú obrazovku QD-Mini LED na svete. Jej technické vlastnosti ju predurčujú napríklad aj na využitie pri rôznych prezentáciách. Displej má 20 000 zón lokálneho stmievania, poskytuje verné farby a ostré detaily. Zároveň sa dosahuje rovnomerný jas, čím sa eliminujú škvrny alebo tmavé oblasti a vytvára sa tak lepšia prezentácia obrázkov a textu. Vďaka adaptívnemu jasu sa môže obrazovka využívať za rôznych svetelných podmienok v rôznych prostrediach. Displej je vystrojený algoritmami spoločnosti TCL a veľmi výkonným štvorjadrovým procesorom M2. Tieto technológie podporujú vysokú kvalitu obrazu vrátane vernosti a sýtosti farieb či čitateľnosti a ostrosti textu.

vyssi level
TCL 115“ QD-Mini LED

Solídne pokračovanie

Japonský výrobca Denon predstavil soundbar DHT-S218, ktorý má nadviazať na predchádzajúce modely 216 a 217. Vývojoví pracovníci sa zamerali na dosiahnutie podania kvalitného zvuku, v oblasti nízkych tónov sa uplatňuje dvojica subwooferov, ešte vyššiu kvalitu basov možno dosiahnuť pripojením externého subwoofera. Ten nie je súčasťou soundbaru. Soundbar Denon DHT-S218 poskytuje riešenie na vylepšenie zvuku z televízneho prijímača alebo iných externých zdrojov zvuku, a to za priaznivý pomer cena/úžitkové vlastnosti.

vyssi level
Denon DHT-S218

Prenosný box

vyssi level
JBL PartyBox Stage 320 ozvučí rôzne párty.

Milovníci rôznych párty si prídu na svoje prostredníctvom prenosného boxu JBL PartyBox Stage 320. Výmenná batéria dokáže poskytnúť ozvučenie počas 18 hodín. Výkonný zvuk zaručuje JBL Pro Sound z dvoch 6,5-palcových basových a dvoch 25 mm kupolovitých výškových reproduktorov. Zabudovaná AI Sound Boost analyzuje prichádzajúci signál v reálnom čase a súčasne používa algoritmus AI na predpovedanie pohybu reproduktorov a odozvy výkonu. Využíva tak maximálne možnosti meničov, a tým využíva ich dynamický rozsah. Pri vysokej hlasitosti sa znižuje aj skreslenie a sprostredkúvajú sa čisté basové tóny. S podporou JBL Auracast sa dajú prepojiť viaceré reproduktory, naporúdzi sú aj duálne mikrofónové a gitarové vstupy.

Text: Peter Stano, foto: MSI, Pioneer, TCL, Denon, JBL