Chcete oživiť priestor? Vyskúšajte sklenenú priečku!

244
sklenena priecka

Trendom v interiérovom dizajne sa za posledné roky stal otvorený a presvetlený priestor, ktorý nepôsobí stiesnene. Niekedy sa nám však zažiada priestor aspoň opticky predeliť. Ak si lámete hlavu nad tým, ako to urobiť, máme pre vás riešenie!

Nadčasové riešenie

Máte doma priestor, ktorý sa vám páči otvorený, no chceli by ste ho predeliť tak, aby sa nenarušila jeho štruktúra? Skvelým a nadčasovým riešením môže byť využitie sklenenej priečky v interiéri. Tá patrí k najmodernejším prostriedkom, ako priestor rozdeliť, pričom kladie dôraz nielen na dizajn, ale aj na funkčnosť. Keďže má sklenená priečka hrúbku len pár milimetrov, nevznikne tak vizuálne zmenšenie priestoru. Navyše, sklo je materiál, ktorý sa ľahko udržiava a prenikne cezeň dostatočné množstvo svetla.

sklenena priecka

Pre každý priestor

Najčastejším priestorom, ktorý býva v rámci interiéru spojený, je obývačka s kuchyňou. Niekedy by sme však radi tieto dve miestnosti od seba oddelili. Najmä vtedy, ak varíme a nechceme, aby sa výpary z varenia dostali do okolia. Práve tam vám vie sklenená priečka pomôcť. Oddeliť ňou však môžete aj spálňu s kúpeľňou či vstupné priestory od dennej zóny. Hojne využívaná je sklenená priečka aj v kancelárskych priestoroch, kde je potrebné priestor opticky oddeliť a najmä odhlučniť, no zároveň majú ľudia stále prehľad o tom, čo sa deje okolo nich.

sklenena priecka

Rôzne prevedenia sklenených priečok

Sklenené priečky sa vyrábajú v rôznych prevedeniach, a tak okrem číreho skla nájdeme na trhu priečky, ktoré sú vo farebnom či pieskovanom prevedení. Obľúbené je však aj mliečne sklo. To je často využívané v kúpeľniach či kanceláriách, keďže ponúka dostatok súkromia.

sklenena priecka

Funkčnosť na prvom mieste

Ak ste sa pre sklenenú priečku rozhodli, určite si lámete hlavu nad tým, ako ju nechať do priestoru ukotviť. Vybrať si môžete z pevne ukotvených, posuvných a dokonca aj skladacích sklenených priečok. Pri výbere priečky sa tiež viete rozhodnúť, či zvoliť sklenenú priečku s rámom alebo bez neho. Momentálne je najviac preferovaná sklenená priečka bez rámu, vďaka čomu priestor pôsobí stále otvorene a elegantne.

Text: Michaela Miňová, foto: freepik.com