Klobúk ako štýlový jesenný doplnok

953
Klobúk

Chladné a sychravé jesenné počasie si priam pýta, aby sme hlavu schovali do tepla.

Namiesto čiapky však tentoraz siahnite po štýlovom doplnku – klobúku. Pôsobí elegantne, nadčasovo a oživí aj ten najnudnejší outfit.

Nestarnúca klasika

Klobúky sa nosia už odnepamäti a každú sezónu sa opäť vracajú na scénu. Niet divu, keďže outfitu dodajú svieži nádych. Už dávno nie sú len doplnkom starších žien, práve naopak! Nachádzajú si miesto aj v šatníku mladších ročníkov, keďže sú variabilné a dajú sa kombinovať prakticky ku čomukoľvek. Klobúk môžete zvoliť nielen ku trenčkotu či oversize kabátu, ale aj k športovým i ležérnejším kúskom.

Klobúk

KlobúkDôraz na materiál

Keďže je klobúk doplnkom, ktorý vynosíte dlhé roky, siahnite len po kvalitných materiáloch. Vyhnite sa syntetickým materiálom, pod ktorými pokožka hlavy nemôže dýchať. Na jeseň i zimné obdobie sú vhodné klobúky z vlny, srsti i iných hrejivých materiálov. Milovníčkam módy už pred pár rokmi učaroval mäkký materiál zvaný teddy. Tento názov získal vďaka tomu, že imituje medvedí kožuch. Nosí sa opäť na kabátoch a kabelkách, no túto sezónu už aj na klobúkoch. Klobúk z tohto materiálu je huňatý a mäkký, a tak skvelo zahreje nielen na jeseň, ale aj pri prvých mrazoch.

Zaraďte neutrál!

Hoci jeseň hrá farbami, pri klobúkoch sa farieb nemusíte striktne držať. Neutrálne tóny – krémová, karamelová, sivá či pastelovo ružová – hrajú túto sezónu prím. Klobúk v nude odtieňoch totiž nikdy nevyjde z módy. Menej výrazné farby určite uvítajú ženy, ktoré nechcú svojím vzhľadom príliš pútať pozornosť. Samozrejme, okrem nude odtieňov sa stále bude nosiť klasika v podobe klobúka v nesmrteľnej čiernej či hnedej farbe.

Klobúk

Pútavé detaily

Klobúk je sám osebe výrazným prvkom outfitu. Klasické klobúky si držia stále svoje popredné miesto v obľúbenosti, no túto sezónu sú obohatené aj o zaujímavé detaily. Výrazné spony, riasenia, reťaze či objemné mašle dodajú klobúku neopozeraný vzhľad. Rovnako trendy však pôsobí aj klobúk ozvláštnený perím či kvetinami. Výrazné pútavé detaily na klobúkoch sú must have tejto jesene!

Klobúk

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com