Vibrujúca čierna

765
IKEA

Každý milovník hudby – bez ohľadu na žáner – určite ocení „nadupanú“ kolekciu v elegantnej oslnivo čiernej.

Spoločnosť IKEA spojila sily s elektronickou hudobnou skupinou Swedish House Mafia, aby spoločne vytvorili limitovanú kolekciu. Či už chcete hudbu hrať, produkovať alebo len počúvať, za dostupné ceny si môžete vytvoriť vlastné domáce štúdio a naplno popustiť uzdu fantázii a kreativite.

IKEASamotný názov kolekcie Obegränsad, čo po švédsky znamená „neobmedzený“, naznačuje, že obmedzenia a prekážky tu idú bokom a hudobné zážitky si môžete naplno vychutnávať aj v prostredí vlastnej izby. Hudobní fanúšikovia, producenti, dídžeji a všetci tvoriví ľudia tak môžu rozvíjať svoje sny aj s obmedzeným rozpočtom. Neustály progres v oblasti technológií umožňuje rozvíjať vlastnú kreativitu i v domácich podmienkach, bez potreby profesionálneho vybavenia. Červenou niťou, ktorá sa vinie od nápadu až po vznik kolekcie Obegränsad, je teda podpora tvorivých aktivít u čo najväčšieho množstva ľudí, ktorí hudbu doma počúvajú alebo produkujú.

Tvorivosť rozhoduje
IKEALimitovaná kolekcia vznikala na báze postrehov skupiny Swedish House Mafia a reaguje na potreby tých, ktorí práve rozbiehajú svoju hudobnú alebo aj inú tvorivú kariéru. „Už od detstva si ceníme prístup spoločnosti IKEA, ktorá si dáva záležať na tom, aby boli veci cenovo dostupné a prístupné pre množstvo ľudí. Už ako tínedžeri sme hľadali kreatívne spôsoby, ako nábytok IKEA prispôsobiť našim tvorivým aktivitám, takže cieľ tejto spolupráce vlastne vyplynul z našej vlastnej životnej cesty,“ uviedli členovia skupiny Swedish House Mafia. Technológia vniesla do hudby demokraciu. To, čo si voľakedy vyžadovalo profesionálne vybavené štúdio, dnes môže ožiť hoci vo vašej spálni s notebookom, midi klávesnicou a mikrofónom. Mnohí, Swedish House Mafia nevynímajúc, tak začínali. S Obegränsad objavíte inteligentné riešenia, ktoré stačí doplniť do vášho obytného priestoru a výsledkom bude jedinečná pridaná hodnota. Napríklad stojan na reproduktory vďaka jeho širokému rozsahu upínania môžete použiť s akýmkoľvek stolom či policami. Sofistikovaná kolekcia vám skrátka umožní aj do už zariadeného priestoru pridať praktické funkcie bez toho, aby bola nutná jeho prestavba.

IKEA

Všetko na dosah
IKEA Kolekcia pozostáva z viac ako 20 praktických kúskov. Nechýba gramofón, po ktorom nadšene siahnu priaznivci vinylu, pracovná, nástenná aj stojaca LED lampa, hodiny, stojan na laptop, tablet a reproduktory, pracovný stôl, dva rôzne policové diely, kreslo, štyri rôzne tašky vrátane tašky na doplnky, platne či laptop, dva rôzne koberce, papuče v dvoch veľkostiach, deka a poťah na vankúš. „Naším hlavným cieľom bolo zjednodušenie produkcie hudby pre všetkých ľudí. Dúfame, že kolekcia ich dokáže inšpirovať a pomôže im pri tvorbe a rozvoji vlastnej kreativity aj u nich doma. Jej využitie pritom nemusí byť obmedzené iba na tvorbu hudby – dokáže oveľa viac,“ hovoria členovia Swedish House Mafia.

Elegantný minimalizmus
IKEADizajnéri kolekcie stavili na eleganciu čiernej a minimalizmus – atribúty, ktoré podnecujú ku tvorivosti a nabádajú využiť všetky druhy techniky. Členovia skupiny Swedish House Mafia sa jednoznačne zhodujú, že dizajn kolekcie je nadčasový a nesie výraznú stopu ich DNA. Výrobky ľahko vnesú inteligentné funkcie do existujúceho priestoru alebo vám pomôžu zariadiť si od základov cenovo dostupné domáce štúdio. „Pozrite sa na kolekciu a jej komplexnosť: obsahuje svetlá, nábytok aj techniku. Toto by nebolo možné dosiahnuť len tak, pri hocijakej spolupráci. Pre skupinu Swedish House Mafia je však spolupráca úplným základom. Je súčasťou všetkého, čo robia,“ vysvetľuje Friso Wiersma, interný dizajnér IKEA.
Jedinečná kolekcia Obegränsad zaujme sama osebe; na druhej strane všestranný a prispôsobivý dizajn každého výrobku umožní implementovať ho do už existujúceho zariadenia vášho príbytku tak, že dokonale zapadne.

IKEA

Text: Miriam Bartošová (zdroj IKEA), foto: IKEA