Svieže letné drinky: pridajte do nich tieto bylinky!

164
Svieze letne drinky

Pitný režim je v lete nevyhnutný pre správne fungovanie nášho organizmu. Okrem vody či sladených nápojov si vyskúšajte namiešať doma letné drinky. O ich sviežosť sa postarajú bylinky, ktoré im dodajú úplne novú chuť!

Levanduľa

Aromatická levanduľa je bylinka, ktorá vám privodí dobrý spánok či odpudí mole v šatníku. Čoraz častejšie si však nachádza miesto aj v kuchyni. Pridáva sa do šalátov, ale aj ryže či rôznych nápojov. Pomocou levandule si viete pripraviť aj svieži letný drink. Postačí, ak do vody nasekáte hrsť levandule, mäty a medovky. Pridať môžete aj citrónovú trávu či plátky citróna. Napokon pridajte ľad a skvelý letný nápoj je na svete!

Svieze letne drinky

Mäta

Mäta kvôli svojej sviežej chuti určite nesmie chýbať v letných drinkoch. Jej príjemná vôňa sa šíri veľmi rýchlo a tvorí základnú esenciu všetkých letných drinkov. Mätu môžete klasicky skombinovať s citrónom alebo do nej pridať bobuľovité ovocie. Ak rozmixujete mätu a špenát, vytvoríte si skvelé smoothie, ktoré vám dodá energiu na celý deň!

Svieze letne drinky

Bazalka

Bazalka je bylinkou, ktorá sa v kuchyni hojne využíva na dochutenie pokrmov. Skvelá je v sušenej, ale najmä čerstvej verzii. Ľudia si ju najčastejšie pestujú na parapetoch v kuchyni, ale i balkónoch či terasách. Vyskúšajte si však pomocou bazalky urobiť chutný a najmä osviežujúci letný nealko drink. Do vody nakrájajte niekoľko plátkov citróna a nasekané listy bazalky. Pridať môžete aj šťavnaté ovocie, ako napríklad jahody či melón. Nechajte všetko spolu odstáť aspoň pol hodinu a nakoniec pridajte kocky ľadu. Skutočne osviežujúce!

Svieze letne drinky

Toskánska limonáda

Chceli by ste ochutnať svieže talianske drinky, no za hranice sa toto leto nechystáte? Skvelú taliansku limonádu si viete pripraviť aj doma! Postačí vám 6 citrónov a 5 pohárov vody. Z citrónov vytlačíme šťavu do pripravenej vody. Mätu, bazalku a rozmarín si popučíme, aby pustili trochu šťavy a vložíme ich do citrónovej vody. Necháme postáť a hotovo!

Svieze letne drinky

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com