Tapeta v interiéri? Vyčarí nezameniteľnú atmosféru!

204
Tapety

Radi by ste oživili interiér, no nechce sa vám robiť veľké zmeny?

Tak siahnite po tapete, ktorá dodá domácnosti nezameniteľnú atmosféru. Vyberať môžete z nespočetného množstva materiálov, vzorov i veľkostí. Inšpirujte sa aktuálnymi trendmi a dodajte interiéru punc jedinečnosti.

Jednoduché riešenie? Tapeta!

Žiada sa vám zmena v priestore, no nemáte čas ani chuť niečo prerábať či maľovať? Jednoduchým riešením, ako dodať izbe novú tvár, je tapeta. Jej aplikácia na stenu je pomerne jednoduchá a rovnako je to aj s jej odstránením. Tapety tak môžete meniť pomerne často a prispôsobiť ju svojim požiadavkám na bývanie.

Tapety

Minimalistický štýl

Ak ste vyznávačom jemných farieb, nenápadných štruktúr s minimom vzorov, tapeta v minimalistickom štýle bude pre vás to pravé. Jednoduché línie a prírodné odtiene si v interiéri určite nájdu svoje miesto a zároveň nepôsobia príliš rušivo. Biela, krémová i staroružová sú tou správnou voľbou. Nude odtiene môžete kombinovať aj s jemnými vzormi, ako sú napríklad pásiky. Zvislé pásiky na tapete interiér opticky zväčšia, rovnako aj svetlé farby. Preto sú takéto tapety vhodné aj do menších priestorov.

Príroda u vás doma

Závan exotiky či lúka plná kvetov? Pomocou tapety ich viete dostať aj do svojho domova. Tapeta s potlačou prírodných motívov je aktuálne obrovským trendom v interiérovom dizajne. Skvelo sa hodí nielen do obývačky, ale aj kuchyne či kúpeľne. Monstera, lúčne kvety alebo exotické rastliny pomocou tapety vnesú do interiéru harmóniu a zároveň oživia každú nudnú stenu. Florálne vzory kombinujte s prírodnými materiálmi, ako sú drevo, bambus či ratan. Tak získa priestor ešte exotickejší nádych a vy si dovolenkový feeling môžete užívať nielen v lete, ale aj počas celého roka.

Tapety

V glamour štýle

Hovorí sa, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. V prípade tapety to však neplatí. Nechajte vaše steny blysnúť sa v podmanivých odleskoch zlata. Najvzácnejší kov totiž interiéroví dizajnéri tento rok zakomponovali aj do tapiet na stenu. Tapety so zlatými odleskami vnesú do každého príbytku pocit luxusu a elegancie. Glamour nádych vyčaria okrem tapety so zlatými odleskami aj ďalšie doplnky v zlatej farbe. Vázy, podnosy či lampy v noblesnej zlatej farbe dotvoria celkový glamour štýl v interiéri.

Retro nádych

Tapeta bola v minulosti nevyhnutným prvkom v každom interiéri. Nechýbali na nej výrazné farby, ale i vzory. Prevažovali najmä geometrické motívy, ktoré sa túto sezónu objavujú na stenách opäť. Trojuholníky, štvorce i kruhy nájdu vďaka svojej hravosti svoje uplatnenie v predsieni, ale i detskej izbe. Pravidelné geometrické tvary však nahrádzajú asymetrické vzory, ktoré v nás vyvolávajú pocit, že sa jednotlivé prvky na tapete pohybujú.

Tapety

Na vlne fantázie

Fádne steny a obyčajný nábytok vie za chvíľu oživiť štýlová tapeta. V súčasnosti nájdeme tapety rôznych vzorov i farieb. Tak nebude ťažké nejakú zakomponovať do interiéru. Do pracovne sa napríklad skvelo hodí tapeta s motívom mapy sveta. Obývacia izba je miestom, kde sa viete pri vzoroch či farbách naplno vyblázniť. Spálňa by naopak mala byť oživená tapetami v prírodných odtieňoch s nie príliš rušivými vzormi. Detská izba je však miestom, kde sa detské motívy či farby môžu uplatniť naplno a ponechá sa tak priestor detskej fantázii.

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com, pexels.com