Rockový štýl v móde si zamilujete

208
Štýl

Táto jeseň bude v móde poriadne odvážna a drsná. Niesť sa totiž bude v neopozeranom rockovom duchu. Ženské strihy striedajú strapce, vybíjané časti i kožené materiály. Rockový štýl oživí aj tú najnudnejšiu jeseň!

Druhá koža

Kožená bunda by mala byť základným kúskom v jesennom šatníku každej ženy. Túto sezónu je však obohatená o výrazné vybíjance, ostnaté prvky či kovové spony. Rebelskú náladu umocňujú aj strapce, ktoré sú typické najmä pre klasické motorkárske bundy. Ozdobné vybíjance sú aplikované i na džínsoch a skvele vyzerajú v kombinácii s trendy roztrhanými časťami na stehnách či kolenách. Ku koženej bunde môžete okrem džínsov skombinovať aj kožené alebo kárované nohavice a tak vytvoríte neprehliadnuteľný rockový look.

Štýl

Glam rock

Ťažké kožené materiály či kovové aplikácie na oblečení sú pre rockový štýl typické. Ak je pre vás však až príliš drsný, skombinujte ho s nežnejšími ženskými materiálmi. Čipka, hodváb a ľan na prvý pohľad s rockovým štýlom vôbec nekorešpondujú, no opak je pravdou. Sú skvelou voľbou, ak chcete do rockového štýlu vniesť trochu ženskosti a elegancie. Ženskosť a glam akcent v rockovom outfite zvýraznia aj flitre či trblietavé materiály na oblečení.

Závan gotiky

ŠtýlTmavé farby, ťažké materiály – zamat, koža či trblietavé efekty. Gotika má v rockovej móde svoje čestné miesto. Závan gotiky sa túto jeseň dostáva aj na prehliadkové móla, no čipkované detaily nahrádzajú výrazné potlače na oblečení. Obľúbeným motívom sa opäť stávajú lebky aj výrazné kríže. Gotický štýl môžete zdôrazniť aj korzetmi či rafinovanými čipkovanými doplnkami. Tie však zvoľte radšej na večer ako na bežné denné nosenie. Drsný outfit podčiarknite ešte extravagantnejším make-upom. Výrazné očné linky a rúž v sýtom červenom či bordovom odtieni budú len bodkou za celým gotickým lookom.

Doplnky v rockovom štýle

ŠtýlByť od hlavy až po päty odetá do čiernej farby a kože nie je pre vás to pravé? Tak siahnite len po doplnkoch s nádychom rocku. Skvelou voľbou do sychravej jesene sú stále obľúbené bagandže na platforme. Môžete ich zvoliť v klasickej čiernej farbe, no v outfite vyniknú aj v bielom či béžovom odtieni. Nádych rebélie do outfitu vnesú aj reťaze, ktoré môžete nosiť na tričkách alebo nohaviciach. Rovnako aj kabelka s vybíjanými časťami, čelenka s ostňami i masívne kovové náušnice.

Text: Michaela Miňová, foto: unsplash.com, pexels.com