Práčky Miele opäť na stupni víťazov

244
Miele

Po piatykrát za sebou sú práčky Miele na samom vrchole stupňa víťazov spolu s nemeckým spotrebiteľským ochrancom spoločnosťou Stiftung Warentest (StiWa). V aktuálnom vydaní časopisu „test“ (10/2022) dosiahli WCI 870 WPS a WWE 360 WPS GreenPerformance najvyššiu známku DOBRÝ (1,6) a dosiahli presvedčivý výkon v priebehu 10 rokov s ich nízkymi prevádzkovými nákladmi. Spoločnosť StiWa vyhodnotila celkovo 14 práčok s predným plnením s nosnosťou od 8 do 9 kg.

Rovnako ako pri posledných skúškach práčok a sušičiek, ktoré testovali Stiftung Warentest, vynikla jedna práčka Miele (WCI 870 WPS), ktorá športovala s najlepšími vlastnosťami v oblasti životného prostredia – jediný výrobok, ktorý dosiahol najlepšiu známku „Dobrý“ (1.9). Medzi ostatnými víťazmi testov sa obe práčky Miele pýšili najnižšími prevádzkovými nákladmi. Výpočty vychádzali zo súčasných priemerných cien elektrickej energie aj vody a zohľadňovali aj budúce ročné zvýšenia cien. V dôsledku toho vydala redakcia svoj „environmentálny tip“, ktorý si zaslúži najmä WCI 870 WPS za svoju najnižšiu spotrebu elektrickej energie a vody. Podstatné je, že iba dve práčky Miele s hodnotením energetickej účinnosti A sa započítavajú medzi modely s hodnotením „Dobrý“ (1,6), avšak i iné charakteristiky sa nedostali za písmeno C.

Miele
Práčka Miele WCI 870 WPS je víťazom testu so Stiftung Warentest a jediným modelom, ktorému bola udelená najvyššia známka 1,9 za jeho environmentálne vlastnosti. (Foto: Miele)

„Teší nás najnovšie víťazstvo testov a najmä najvyššie hodnotenie za environmentálne vlastnosti. To dokazuje, že naše úsilie pri vývoji udržateľných výrobkov s nízkou spotrebou sa vyplatilo,“ hovorí Michael Endt z manažmentu kategórií v Nemecku.

To, že obidva modely Miele získali najvyššiu známku 1,0 v kategórii skúšok životnosti, je v neposlednom rade výsledkom intenzívnych záťažových skúšok, ktoré vykonala spoločnosť so sídlom v Güterslohu. Modely sú vysoko nad priemerom vo svojom odvetví. Miele testuje svoje práčky, aby mali trvácnosť až 20 rokov (testovanie na základe 5 cyklov týždenne) a tým ďaleko presahuje požiadavky StiWa, ktorá počíta s referenčnou hodnotou 9 rokov, pričom sa predpokladá 3,5 cyklu týždenne. V teste prišla pochvala aj za presnosť indikátora odpočítavania a jednoduché čistenie i údržba. Aj v ostatných kategóriách dosiahli práčky Miele vždy „veľmi dobré“ alebo „dobré“ hodnotenie.

Výsledky testov WCI 870 WPS firmy Miele platia aj pre technicky identické modely WWI 860 WPS a WEI 875 WPS.

Vybavené mnohými praktickými funkciami

Miele
Dve práčky Miele sú víťazmi testov v aktuálnom vydaní časopisu Stiftung Warentest – vrátane modelu WWE 360 WPS GreenPerformance. (Foto: Miele)

Popri kritériách zahrnutých v hodnotení sú oba modely v teste presvedčivé aj svojím inovatívnym procesom PowerWash, s ktorým je možné prať aj malé množstvo bielizne (účinnosť prania triedy A) bez toho, aby bola ohrozená energetická účinnosť. V kombinácii s technológiou QuickPowerWash sa to dokonca podarí za menej ako jednu hodinu. Funkcia CapDosing umožňuje vydávanie špeciálnych pracích prostriedkov, aviváže či iných prostriedkov vo forme praktických kapsúl. Funkcia AddLoad umožňuje pridávať alebo dokonca vyberať zabudnuté veci z bielizne až takmer do konca programu. Prirodzene, obe práčky predvádzajú legendárny Miele bunkový bubon, ktorý zabezpečuje maximálnu starostlivosť o jemnú bielizeň.

WCI 870 WPS je tiež vybavený integrovaným a automatickým dávkovacím systémom TwinDos na tekuté prostriedky. S TwinDos je možné ušetriť až 30 %* čistiaceho prostriedku, čo nezávisle potvrdil aj renomovaný Öko-Institut so sídlom vo Freiburgu. TwinDos dávkuje automaticky v presnom čase a v správnom pomere: nadmerné či nedostatočné dávkovanie a potreba fyzickej manipulácie s čistiacim prostriedkom je minulosťou – pre maximálne pohodlie a starostlivosť o bielizeň jediným stlačením tlačidla.

*v porovnaní s ručným dávkovaním