Vneste do interiéru nový život: tieto farby budú na jar v kurze!

200
farby jari 2024

S príchodom jari sa neprebúdza len príroda. Farby zrazu začínajú figurovať aj v móde či interiérovom dizajne. Inak tomu nie je ani túto jar. Týmito farbami vdýchnete svojmu domovu nový život!

Svieže farby

Po zime, ktorá je pochmúrna a depresívna, sa do ulíc opäť vracajú farby. Viete ich však pomocou niektorých odtieňov priniesť aj k vám domov. Dominovať budú pastely i netradičné farebné variácie. Nemusíte hneď meniť základné kusy v interiéri, nechajte farby vyniknúť na doplnkoch. Závesy v žltej, zelenej či svetlomodrej v okamihu priestor presvetlia. Ak nechcete siahať po výrazných farbách, možno vás presvedčí jemný odtieň lososovej, fialovej či ružovej.

Aktuálny trend

Podľa inštitútu Pantone je najtrendovejšou farbou pre rok 2024 jemný marhuľový odtieň Peach Fuzz. Niet sa čo čudovať, že svoje miesto nachádza aj v jarne ladenom interiéri. Keďže je jemný ako broskyňové páperie, ľahko sa kombinuje s ďalšími jarnými farbami. Ak chcete vytvoriť doma príjemný pastelový interiér, skombinujte broskyňovú s mentolovou, staroružovou či béžovou.

farby jari 2024

Absolútny favorit

Jar sa nám v interiéri nemusí hneď spájať len so zelenou či žltou farbou. Silným a výrazným odtieňom sa túto jar stáva aj modrofialová. Tá pôsobí sviežo, neopozerane, až priam ako z inej dimenzie. Práve eklektická modrofialová je určená ľudom, ktorí milujú výzvy a nové dobrodružstvá. Aby fialová nepôsobila v priestore tmavo, odporúčame vám ju kombinovať so zemitými odtieňmi.

farby jari 2024

Olivová zelená

Zelená vo svojich žiarivých odtieňoch je klasika v jarnom interiéri. Avšak túto jar sa výrazná zelená mení na tlmenejší odtieň, a to nádhernú olivovú farbu. Tá nie je príliš vyzývavá a výborne sa kombinuje najmä s karamelovou, hnedou i odtieňom burgundy. Olivovú môžete zvoliť na textíliách, ale skutočne efektne vyzerá v obývacej izbe zvolená na sedacej súprave. Tapeta s olivovými odtieňmi je vhodná do každého interiéru, ktorému sa žiada zmena.

farby jari 2024

Len pre odvážnych

Barbie mánia zachvátila svet a nehodlá prestať ani túto jar! Preto v interiéroch uvidíme aj farbu, ktorá nie je vôbec tradičná, a to cukríkovo ružovú. Ružová v interiéri pôsobí bezstarostne a zároveň srší optimizmom. V priestore ju možno kombinovať s tlmenejšími odtieňmi, ale taktiež fialovou i modrou.

farby jari 2024

Text: Michaela Miňová, foto: freepik.com, unsplash.com